Paardencoaching

Individueel

Individuele coaching

Heb je dat ook wel eens, dat je iemand iets duidelijk wilt maken, maar dat dit niet lukt? Je wilt een ander ergens van overtuigen, maar het is net alsof je boodschap niet overkomt. Je wilt dat de ander je begrijpt, maar hoe krijg je dat voor elkaar? En hoe zorg je ervoor dat je je grenzen bewaakt zodat je niet te hard werkt of dat jouw leiderschap wordt geaccepteerd?

Soms is het lastig een ander duidelijk te maken wat je bedoelt. Waarom word ik niet begrepen?

Vaak zit het antwoordt verborgen in onze lichaamstaal (non-verbaal). Als je woorden en lichaamstaal niet overeenkomen, wordt je communicatie onduidelijk voor een ander.

Coachen met paarden

Een paard "spiegelt" jouw gedrag/gemoedstoestand. Hij zal je volgen als je leiding geeft, of hij zal je terechtwijzen als je hem intimideert en hij zal onzeker worden als jij niet weet wat je wilt.

Door de “spiegel” die het paard je voorhoudt, krijg je informatie over jouw manier van communiceren en contact maken. Ingesleten patronen, maar ook talenten, worden op deze manier zichtbaar en kunnen worden herkend en eventueel worden losgelaten, gewijzigd of versterkt.

Als coach heb ik een unieke manier om je te helpen met dit soort vraagstukken. Ik laat je met behulp van paarden je eigen valkuilen, gedrag, sterke en minder sterke kanten zien en zorg dat je na afloop van een sessie met inspiratie en ideeën om zaken anders aan te pakken, weer vertrekt.

Het is een ervaringsgerichte manier van coachen. Het paard is slechts een middel waarmee jij heel snel inzicht krijgt in jezelf en bewust wordt van je eigen handelen en communicatie.

Coachen met paarden is ideaal:

Coachen met paarden is ideaal voor jou als je vaak besluiteloos bent of aan jezelf twijfelt niet durft te zeggen wat je wilt je communicatie wilt verbeteren over je heen laat lopen, hoe leer ik mijn grens aangeven hulp vragen hoe doe ik dat? denkt dat je geen talenten hebt of zoekende bent je meer bewust wilt worden van je eigen gedrag leren omgaan met je emoties
Het resulteert in bewustwording van je gedrag, gevoelens en communicatie. Dit leidt tot vernieuwde inzichten en jij bepaalt welke keuze je hierin maakt.

Ervaring met paarden is voor deze vorm van coaching niet belangrijk!